Nyhetsbrev December 2014


Riksförbundet Visan i Sverige (RVS) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell riksorganisation som organiserar svenska visföreningar från Malmö i Söder till Umeå i norr, som arbetar med det svenska kulturarvet visan och/eller singer/songwriterformen.

Fredag 12 december 2014

   


   

Nu är det dags att ta tag i Folk- och Världsmusikgalan och Visriksdagen i Stockholm 14 mars 2015

Nu ber jag er att fokusera på något annat är julförberedelser en liten stund!

För första året är vi partner i Folk- och Världsmusikgalan och det betyder att vi har möjlighet att påverka så att visan får en större plats på galan. Förutsättningen för att den möjligheten skall kunna realiseras är att vi gör en liten insats.

1. Det är nyval – passa på att rösta för din visartist!

Nomineringar till årets pristagare sker från oss lyssnare. Nominerar gör man på hemsidan www.folkgalan.se. Detta måste göras snarast under december månad. Ju flitigare vi är desto större chans att våra visartister kan komma ifråga till värdering av juryn. Så passa på och glöm inte en säljande motivering. Visa vårt engagemang!

2. Nu kan man beställa biljetter till galan i Berwaldhallen

Också det kan göras med utgångspunkt från www.folkgalan.se, därifrån kommer man in på Berwaldhallens hemsida. Sök sedan i evenemangskalendern på 14 mars.

Biljettpriset är 250:- för vuxna och 125:- för studenter och pensionärer. Passa på redan nu för efterfrågan brukar vara stor.

Under galan har vi fått med Stefan Sundström som visartist, men det är ett spännande program i övrigt också. Och så den högtidliga prisutdelningen förstås! Allt direktsänds i P2.

3. Visriksdag och kringaktiviteter

Lördagen startar med olika seminarier, några visrelaterade och därefter hålls vår visriksdag på eftermiddagen. Vi kommer tillbaka med mer exakt program när det föreligger.

På fredagen har galan ett särskilt program för barn- och ungdom och på kvällen bjuder Visan i Sverige in tillresande medlemmar till visriksdagen till en guidning på Bellmanshuset på söder med vissång och därefter bidrag till vissjungandet från er som har lust. Mer detaljerad information kommer också här senare.

4. Övernattning

Vi kommer att stå till tjänst med övernattningstips till de som behöver det. Vill ni ha det redan nu hör av er till mig hakahult@hotmail.se.

Gör plats för en spännande och stimulerande upplevelse i Stockholm redan nu!

Med Vänlig Hälsning,

Håkan Hultin

Klustret kallar vi det konsertprogram som kommer att fylla själva galaveckan, 7-14 mars

I visans tecken är följande aktiviteter klara.

Ruben Nilson – en del av vår visskatt. Jan-Olof Andersson,

Folkkulturcentrum Onsdag den 11 mars 2015 kl. 19:00.

Förutom Jan-Olof Andersson medverkar Anna Swartling, Lars-Åke Andersson och Lasse Zackrisson.

Torsdag den 12 mars kl. 18:00 Evert Taubes födelsedag Maria Magdalena kyrka.

Vi uppmärksammar Evert Taube med kransnedläggning och konsert. Fri entré.

Fredag 13 mars kl. 18:00 Guidning på Bellmanhuset, Urvädersgränd 3. Förhandsanmälan (0701 712919).

Den som vill kan träffas före och efter guidningen på Restaurang Lilla Wien, Södra Station. Undertecknad är där klockan 15:00.

Tommy Rådberg

0701 712919

tommy.radberg@visanisverige.se

Bilaga

Brev från musikfestivaler.se

 

Riksförbundet Visan i Sverige - info@visanisverige.se -  Plusgiro: prenumeration: 66 45 43-6