Nyhetsbrev Mars 2016


Riksförbundet Visan i Sverige (RVS) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell riksorganisation som organiserar svenska visföreningar, som arbetar med det svenska kulturarvet visan och/eller singer/songwriterformen.

Onsdag 16 mars 2016

   


   

Galaförfestligheter Fredag 1.april

Som tidigare aviserat arrangerar vi ett samkväm för medlemmar i medlemsorganisationerna i RVS som besöker Folk- och Världsmusikgalan. Vi ber er att förhandsanmäla om ni önskar att delta till Stina Elg som håller i programmet. Maila henne till info@elgkraft.se. Du kan välja fritt vilka aktiviteter du vill delta på.

Vi räknar med att de flesta artisterna från dagens Nordiska Viskonsert kommer att delta liksom en del medlemmar i Visans Vänner i Västerås samt styrelsen i RVS.

Pizza på Ruffinos kl. 1800?

Har du lust att delta i en gemensam måltid? Vi har beställt bord på Ruffino, en mysig italiensk restaurang, inrymd i gångbron ovanför Stora Gatan, alldeles runt hörnet från Västerås konserthus. Adressen är Stora Gatan 7. Vill du veta mer läs här: https://ruffino.gastrogate.com/. Anmäl eventuellt deltagande till info@elgkraft.se så att vi är säkra på att det finns plats.

Vill du lära dig västmanländska visor?

Efter maten går vi till Lilla salen i konserthuset och Folkligt Värre. Här får vi lyssna till och lära oss västmanländska visor. Kl. 20.00 är det boksläpp av Hopp lustigt- Västmanland i dans och visa. Du kan läsa mer om aktiviteten på: http://folkgalan.se/galaveckans-program/

Vismöte i rum 109 Konserthuset alldeles intill Lilla salen 2030-2300

Ta med en barnvisa som entrébiljett! Några ord kommer att sägas om barnvisans roll för att öka visintresset varefter vi delar de barnvisor ni tagit med er!

Stina Elg håller i en musiktävling under kvällen för att se till att koncentrationsförmågan är på topp!

Men framför skall vi lära känna varandra och lyssna på varandras visor och ha trevligt tillsammans!

Kl. 23.00 säger vi tack för i afton och laddar om inför lördagens seminarier och Folk- och Världsmusikgalan där det inte minst gäller att hålla tummarna för de två visartister som nominerats till priser:

Jan-Olof Andersson: Årets traditionsbärare

Elona Planman: Årets Nykomling

Väl mött i Västerås!

Håkan Hultin

Ordförande

Visan i Sverige

 

Riksförbundet Visan i Sverige - info@visanisverige.se -  Plusgiro: riksförbundet: 30 93 64-8