Nyhetsbrev November 2 2012


Riksförbundet Visan i Sverige (RVS) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell riksorganisation som organiserar svenska visföreningar från Malmö i Söder till Umeå i norr, som arbetar med det svenska kulturarvet visan och/eller singer/songwriterformen.

Tisdag 27 november 2012

   


   

Nu närmar sig deadline för

Svenska Vispriset

Vill ni vara med i år och bidra till Svenska vispriset? Ett pris som uppmärksammar en person eller grupp som "stimulerar utveckling och nyskapande inom viskonsten”. Vi har hitintills prioriterat de som vanligtvis inte får applåder efter sitt arbete. De som gjort något betydelsefullt för visan men som i första hand inte är vissångare. Men det viktiga har varit att det är någon som bidragit till att lyfta fram visan som konstform.

- Kan ni tänka er att bidra med en eller flera andelar om 500 kr till priset ? (Svara senast 1 december)

- Nominera gärna en pristagare och skicka med en motivering till varför priset ska gå till just denna person/grupp (Nominera senast 15 december)

De föreningar som bidrar och som så önskar kommer då stå som givare av priset. Men det är självfallet helt frivilligt. Juryn består av: Lolita Ray (vald på 3år), Lucas Stark (vald på 2 år) samt föregående års vinnare av vispriset som automatiskt väljs på ett år (i år alltså chris Jangelöv)

Mejla ditt svar till: Lolita Ray: lollbrittpop@hotmail.com
eller ring henne om du har frågor: 070 7741665

Lasse Zackrisson
ordförande
Riksförbundet Visan i Sverige
www.visanisverige.se