Riksförbundet Visan i Sverige


Riksförbundet Visan i Sverige (RVS) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell riksorganisation som organiserar svenska visföreningar från Malmö i Söder till Umeå i norr, som arbetar med det svenska kulturarvet visan och/eller singer/songwriterformen.

Lördag 28 januari 2012

   


Nyhetsbrev 28 januari 2012 Svenska Vispriset 2011   

Under dagens föreställning vid Göteborgs Visfestival så delades Svenska Vispriset 2011 ut. Priset går till en person som gjort enastående insatser för den svenska visan utan att i första hand vara vissångare. Priset gick i år till

Chris Jangelöv

Motivering

Riksförbundet Visan i Sverige har glädjen att ge Svenska Vispriset 2011 till chris Jangelöv

en portalfigur och samordnare i svensk och nordisk vismiljö som i decennier verkat som inspirerande eldsjäl, arrangör, skivbolagsekonom, projektstrateg, ordbrukspedagog och mångårig ordförande samt sekreterare i paraplyorganisationen NordVisa. I ofattbara trettio år, hittills, har han varit en dynamisk general för de årliga visträffarna på Särö.

Göteborg 28 januari 2012

Lasse Zackrisson

ordförande

Riksförbundet Visan i Sverige

Svenska Vispriset 2011 delas i år ut med stöd från Visans Vänner i Södra Skåne, Samfundet Visans Vänner i Uddevalla samt visfestivalerna i Holmön, Tjörn och Västervik.